Kim van der Leest creëert

werk- en leefomgevingen die vitaliseren

Kim creëert integrale concepten met  een optimale combinatie van innovatie, eigenheid, prettige beleving en welbevinden. In samenwerking met opdrachtgever, projectontwikkelaars, studenten, landschaps-)architecten en communicatiebureaus.

tevens columns, interviews en presentaties >

 

Dutch Fresh Port Loods38 ontwikkeling experimenteerruimte en klimaatbomenbos.  Onderwijs, overheid en bedrijfsleven.
 

World Horti Center bevorderen kruisbestuiving bedrijfsleven, onderwijs en opleidingen onderling. Look & Feel groen gebouw en gebied in opdracht van Lentiz Onderwijsgroep i.s.m. BDG architecten.
 

Hortus Nijmegen


Succesvolle herpositionering van oubollige, onbekende plek naar een inspirerende plek voor jong en oud. Voorbeeldproject van duurzame ontwikkeling.
 

Aeres / Stoas Vilentum Wageningen nieuwbouw


Stoas Vilentum Wageningen nieuwbouw, leer- en werkomgeving gebaseerd op natuur als inspiratiebron ism BDG architecten. Kim van der Leest was adviseur vertaling concept in inrichting, sfeer, beleving, kleurgebruik en duurzame oplossingen. 
 

Aeres / Stoas Vilentum Wageningen nieuwbouw

Zorghotel Kop van Zuid

 

Zorghotel Kop van Zuid is een prettige mix van een hotel, een ziekenhuis en een vakantiewoning.

Kim van der Leest tekende voor het sfeerconcept, de prettige beleving en kleurgebruik gericht op ons welzijn. Zowel voor het Zorghotel als de inpandige complete mondzorgpraktijk Prakken. Patiënten met een angstfobie komen vanuit het hele land hier naar toe.

Groene Campus Helmond

 

 

Op de Groene Campus Helmond werken onderwijs en het bedrijfsleven samen om vmbo, mbo en hbo leerlingen op inspirerende wijze een breed perspectief te bieden voor hun toekomst.

 

Uitdaging hierbij was het samengaan van meerdere onderwijsinstellingen in een nieuw gebouw. Kim ontwikkelde hiervoor een heel eigen sfeerconcept en  een stimulerende leer- en werkomgeving. In de uitvoering werkte zij samen met INBO architecten.

 

In een volgende fase was Kim conceptontwikkelaar voor het project Eetbaar Dak. Ipv een standaard groen sedumdak is er een eetbaar dak aangelegd met een flexibele inrichting dat dienst doet als buitenleslokaal voor onderwijs en onderzoek voor diverse vakgroepen. Het gebruik is een cyclisch proces in samen hang met regenwateropvang, compostering en het houden van kippen.

 

 

Food Inspiration Academy


Impressies ten behoeve van ontwikkeling Food Inspiration Academy. FIA is een unieke samenwerking tussen bedrijven en onderwijsinstellingen gericht op goed opgeleid personeel. Transformatie bestaande bouw in opdracht van Lentiz Onderwijsgroep en Steensma ism Roosrosarchitecten

Food & Fresh Lab

 

Opdracht was hier een professionele en prettige omgeving te creëren die het bedrijfsleven uitnodigt tot samenwerking  en leerlingen stimuleert om te werken in de foodsector.

Renovatie "koningsschool" Helicon Apeldoorn  

 

Met behoud van eigenheid, beperkt budget en hergebruik van materialen is het gelukt in nauwe samenwerking met de docenten en het personeel een prachtig en prettig resultaat neer te zetten.

Lentiz I Life College Winnaar scholen bouw innovatie prijs

 

De jury: “Wat opviel was de trots van de leerlingen en hun ouders op het nieuwe gebouw, dat hen letterlijk verheft boven hun eigen bestaan en daar weer extra kleur en betekenis aan geeft.”

 

Kim van der Leest was gevraagd voor de sfeer, beleving en het kleurgebruik van de inrichting van het schoolgebouw als wel de inbreng van groene innovatie.